Θεατρικό project αναζητά συμμετέχοντες

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

Ένα πρότζεκτ της Kulturbrücke Basel (Volksbühne) σε συνεργασία με το WOVEN THEATRE PROJECT

Click to read in Farsi, Arabic or Kurdish Translation

Ψάχνουμε συμμετέχοντες για θεατρικό πρότζεκτ με και για πρόσφυγες

Το πρότζεκτ Ερχόμαστε για να Ζήσουμε θα ξεκινήσει με ένα δεκαήμερο ανοιχτό θεατρικό εργαστήριο στο οποίο θα συμμετάσχει μια μεικτή ομάδα ατόμων διαφορετικής καταγωγής και ηλικίας από 18 έως 70 ετών. Θα καταλήξει με το σχηματισμό ομάδων που στη συνέχεια θα εργαστούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με παιδιά πρόσφυγες χρησιμοποιώντας τα μέσα του θεάτρου.

Θεατρικό εργαστήριο

Θα διεξάγεται καθημερινά από τις 16 έως 26 Φεβρουαρίου 2017, από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ.. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Υπάρχουν μεταφραστές (Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά και Φαρσί) και φύλαξη για μικρά παιδιά.

Επιθυμητό προφίλ συμμετεχόντων

  • εκπαίδευση ή εμπειρία στη διαπαιδαγωγική συνεργασία με παιδιά
  • εκπαίδευση ή εμπειρία σε τέχνες του θεάματος (ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές)
  • ενδιαφέρον στην εργασία με παιδιά
  • εμπειρία σε παραστάσεις και εμφανίσεις
  • εμπειρία σε καλλιτεχνική έκφραση και επαφή
  • υπευθυνότητα για τη συμμετοχή σε διαπαιδαγωγική εργασία
  • ενδιαφέρον σε περαιτέρω εκπαίδευση για τη βελτίωση των μεθόδων και εργαλείων του θεάτρου που θα χρησιμοποιούνται με τις ομάδες των παιδιών

Θα ήθελες να λάβεις μέρος στο εργαστήριο;

Τότε έλα να μας γνωρίσεις σε μία από τις ανοιχτές μέρες κοινού!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου 2017

ΩΡΕΣ: 10 π.μ. – 3 μ.μ.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Αθηνάς & Πρωτογένους 1, Μοναστηράκι, 10554 Αθήνα

Μπορείς να περάσεις για καφέ ή τσάι χωρίς καμία δέσμευση ή δήλωση συμμετοχής. Από τις ανοιχτές μέρες κοινού θα διαμορφωθεί μια ομάδα 20 ατόμων για το θεατρικό εργαστήριο.

Το πρότζεκτ Ερχόμαστε για να Ζήσουμε θέτει ως στόχο να δημιουργήσει σε παιδιά και ενήλικες πρόσφυγες μία πνευματική και πολιτιστική προοπτική – να κτίσει δηλαδή εκείνες τις γέφυρες που μπορούν να τους στηρίξουν στην προσπάθειά τους να ενταχθούν αυτοδύναμα στη χώρα φιλοξενίας. Η πολιτιστική ταυτότητα του κάθε ατόμου συνιστά το υπόβαθρο της εργασίας μας.

Δουλεύουμε με ενήλικες που έχουν εμπειρία στο χώρο του θεάτρου ή στον διαπαιδαγωγικό τομέα. Παρέχουμε γνώσεις σε μεθόδους και εργαλεία του θεάτρου και στο πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ομάδες παιδιών. Με τα μέσα του θεάτρου δημιουργούνται γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων και υφαίνουμε επί τόπου δομές αυτοενδυνάμωσης, με απώτερο στόχο την αυτοδύναμη ενσωμάτωση στη νέα κοινωνία. Το θέατρο λειτουργεί ως διάλογος, πολιτιστική ανταλλαγή και προοπτική εργασίας.

Είμαστε μια ομάδα ατόμων από το χώρο του θεάτρου με μακροχρόνια εμπειρία σε διαπολιτισμικά θεατρικά πρότζεκτ στην Ελβετία, Βερολίνο, Ντιγιαρμπακίρ, Ερμπίλ, Γεωργία και σε άλλα μέρη.

Το πρότζεκτ Ερχόμαστε για να ζήσουμε είναι μέρος του Woven Theater Project που λαμβάνει χώρα με επιτυχία εδώ και ένα χρόνο στο Ερμπίλ. Απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία που βρίσκονται στους καταυλισμούς στην αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ. Δουλεύουμε με δύο καταυλισμούς όπου διαμένουν από 6000 οικογένειες. Τα θεατρικά εργαστήρια πραγματοποιούνται και εκεί εκτός καταυλισμών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: comingtolive@gmail.com 

Previous

Άμεση Μετάφραση στο Κινητό για τους Πρόσφυγες

Next

Οι ομοιότητες είναι περισσότερες από τις διαφορές

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!

Follow the Elephant!