Ο,τι συμβαίνει στο Solomon δεν μένει στο Solomon!


 

Το πιο πρόσφατο βίντεο

Στερεότυπα

Στο επετειακό μας βίντεο αποφασίσαμε να μιλήσουμε για στερεότυπα με έναν ίσως πιο χιουμοριστικό τρόπο. Στερεότυπα υπήρχαν, υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν και τα ΜΜΕ παίζουν ίσως τον πιο βασικό ρόλο στην αναπαραγωγή τους.
Πριν ένα χρόνο ακριβώς γεννήθηκε το Solomon, ένα ΜΜΕ που στοχεύει στο να παρουσιάσει οπτικές που δεν έχεις συνηθίσει, οπτικές που δεν μένουν σε στερεότυπα και που σίγουρα δεν θα βρεις σε άλλα ΜΜΕ.
Χρόνια μας πολλά! Σας ευχαριστούμε όλες και όλους για την υποστήριξη!

**Η παραγωγή έγινε από το Athens Live.

Άλλα βίντεο

Πώς καλύπτουν το μεταναστευτικό τα ελληνικά ΜΜΕ;

“Τα ΜΜΕ και η κοινή γνώμη κυμαίνονται μεταξύ του άσπρου και του μαύρου και λιγότερο στο γκρι όπου συνήθως κρύβεται και η αλήθεια.” Ένας φωτορεπόρτερ, δύο φοιτήτριες, ένας πολιτικός αναλυτής και ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων εκφράζουν τις απόψεις τους σχετικά με το πώς τα ΜΜΕ στην Ελλάδα κάλυψαν μέχρι σήμερα και συνεχίζουν να καλύπτουν το θέμα του μεταναστευτικού. “Οι φωνές των ίδιων των μεταναστών και προσφύγων δεν ακούγονται και αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί είναι διαφορετικό να μιλούν άλλοι για αυτούς και άλλο να μιλούν οι ίδιοι.”

Η συγκεκριμένη παραγωγή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Athens Live κατά τη διάρκεια συμμετοχής του Solomon στο START – Create Cultural Change, ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, σε συνεργασία με τον Goethe-Institut Thessaloniki και το German Association of Sociocultural Centers.

Pin It on Pinterest

Follow the Elephant!